Michal Blahuš napsal:
1.)Narazil jsem na jedinou fyrmu,která u nás systém X10 dodává -
http://www.powerhouse.eu/index.php?language=cz ,ovšem její nabídka především ovládacích prvků mi přijde poněkud chudá a desigenově nedokonalá (oproti nabídkám v zahraničí).Můěte mi poradit jestli je na našem trhu ještě někdo jiný?
bohuzel Powerhouse je jedinym dodavatelm X10 na trhu. Jinak mate pravdu design X10 je prispusoben spise americkemu trhu
proto jejich genericke moduly nevypadaji prilis atraktivne. Ovsem ja napr. osobne davam prednost mikromodulum
ktere se instaluji pod vypinac, takze mate volnost vyberu designu vypinace czela podle vasich predstav. Takze
napriklad je pouzivam desingovou radu od ABB Time v kombinaci s mikromodulem AW12
Michal Blahuš napsal:
2.)Můžete mi poradit jako obyčejnýmu kutilovy,bez znalosti programování,jak do tohoto systému od již zmiňovaného dodavatele zakompovat ovládání řízení topení-elektroventyly k radiátorům a termostastat pro každý pokoj zvlášť (chtěl bych používat pro řízení Programovatelný PC Interface a software ActiveHomePro CM15PRO)
toto muzete realizovat napr X10 termostatem X10 Digimax 210 TS10, ale mam takovy pocit, ze toto zarizeni powerhouse nema ve sve nabidce.
Michal Blahuš napsal:
3.)Jestli je možné a popřípadě jak ovládat systém X10 pomocí např. iPhonu,iPadu a podobně (ovládání osvétlení,řízení topení aj. s vizualizaci na dotykovém display),Vhodný typ,zprovoznění,zapojení.
Děkuji za odpověď Michal.
toto vse co popisujete umoznuje activehomepro ktery se vyznacuje tim, ze je urcen pro ne-progamatory
ovsem je nuton pocitat s uricitymi omezenimi, vzdy je efektnejsi aplikace sita primo na miru danemu domu.