|
Již delší dobu se zajímám o různé systémy automatizace a proto se často nechávám inspirovat příspěvky na netu.Byl jsem mile překvapen když jsem narazil na toto fórum a rozhodl jsem se přispět troškou do mlejna. Jedním z nejtvrdších oříšků bylo vyřešit přehledné a hlavně co nejlevnější řízení všech funkcí automatizace ze všech potřebných místností v domě. Vyřešil jsem to takto: 1.) Pořídil jsem si levné PC připojené na internet, sloužící jako řídící jednotka (cca 2400Kč) 2.) Přes aktivní VGA rozbočovač jsem rozvedl signál do monitorů a televizí ve všech potřebných místnostech (pracovna, obývák, kuchyň, ložnice, bar) (cca 2500Kč) 3.) Totéž jsem udělal s aktivním USB rozbočovačem pro připojení bezdrátové klávesnice a myši (cca 1200Kč) 4.) Na audio výstup jsem napojil zesilovač pro domovní rozvod zvuku (bez zesilovače 0,0 nic Kč) 5.) K PC jsem připojil TV tuner (cca 700Kč) 6.) Přes převodník video/USB DVR-BOX4 jsem napojil kamerový systém (cca 1800Kč, bez kamer) A nyní připojuji systém X10 pro řízení elektrorozvodů
Díky tomuto můžu ve všech potřebných místnostech sledovat internet, televizi, video, kamerový systém, prohlížet fotky, poslouchat zvuk, řídit elektroovládání X10 a další a to vše jen za přibližně 8600Kč (bez X10). Systém budu samozřejmě dále rozšiřovat, vylepšovat a kombinovat.
|