Právě je Sob Kvě 19, 2012 5:10 pm

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ovladaci jednotka
Nový příspěvekNapsal: Sob Led 19, 2008 8:02 pm 
Site Admin

Jako hlavni ovladaci element jsem pouzil 15'' LCD monitor NEC s USB touchscreenem. Zaramovany do unikatniho dreveneho ramu :D

cela jednotka je umiste v hale pred obyvacim pokojem

[img]http://www.smart-house.cz/images/user_images/[sh]admin/touchscreen.jpg[/img]
Příloha:
touchscreen.jpg
touchscreen.jpg [ 13.28 KB | Zobrazeno 5410 krát ]

Pohybovy senzor na LCD panelem je urcen k detekci pohybu.
V pripade ze se v hale nikdo nenachazi panel prechazi do stavu POWER OFF -> setrime energii + lampy v LCD
(mimochodem spotreba cele sestavy je cca 36W)
v pripade pohybu se panel okamzite aktivuje

[img]http://www.smart-house.cz/images/user_images/[sh]admin/touchscreen2.jpg[/img]
Příloha:
touchscreen2.jpg
touchscreen2.jpg [ 23.94 KB | Zobrazeno 5421 krát ]

Jak je videt v horni casti ramu je umisten mikrofon ktery je mozne komunikovat s interkomem u hlavniho vchodu.

Profil Poslat soukromou zprávu  

SMART-HOUSE.CZ
DOPORUCUJE
 Předmět příspěvku: Re: Ovladaci jednotka
Nový příspěvekNapsal: Pát Úno 01, 2008 2:41 pm 
Opravdu zírám :D . Zajímal by mě software v tom řídícím PC k obsluze toho monitoru. A vůbec podrobnosti o celém zařízení. Není někde detailnější popis? Opravdu super automatizace.

Nový příspěvekNapsal: Pát Úno 01, 2008 7:44 pm 
Site Admin

sem rad ze se ti muje automatizace libi, jinak co se tyce podrobnosti o ridicim software
vic podrobnosti o funcionalite + screenshoy najdes v tomhle threadu: http://www.smart-house.cz/software-screenshots-t10.html

jinak co se tyce tech detailu, tak aplikace je napsana ve VB6 + MySql databaze s mysql-vb6 connectorem
pak tam jsou pouzity samozrejmne OCX komponenty na komunikaci s periferiemi napr. mscomm.ocx, portcontroller.ocx,
winsock.ocx, cm11.ocx + video kontoler na capturovani videa pres USB

co presne by te zajimalo?

Nový příspěvekNapsal: Ned Pro 07, 2008 1:50 pm 

Dobrý den,
docela dost me zaujala Vase instalace a hodnotim ji na vybornou. O necek takovem sem uz drive sam premyslel, ale az ted sem to videl v praxi. Proto pri stavbe baraku sem uz pocital s kabely ve zdech, sem chtel necim obdobnym ovladat topeni (podlahove) v dome. Vidim ze tuto zakladni myslenku jste dale rozsiril o dalsi moznosti. Bylo by mozne sdelit podrobnejsi informace o programu, ve kterem to bezi? Nebo jak na to? Diky

Nový příspěvekNapsal: Úte Pro 09, 2008 3:48 pm 
Site Admin

dave.dd napsal:
Dobrý den,
docela dost me zaujala Vase instalace a hodnotim ji na vybornou. O necek takovem sem uz drive sam premyslel, ale az ted sem to videl v praxi. Proto pri stavbe baraku sem uz pocital s kabely ve zdech, sem chtel necim obdobnym ovladat topeni (podlahove) v dome. Vidim ze tuto zakladni myslenku jste dale rozsiril o dalsi moznosti. Bylo by mozne sdelit podrobnejsi informace o programu, ve kterem to bezi? Nebo jak na to? Diky

Program na kterem to bezi je vlastnorucne napsana aplikace. Pro tuto cestu jsem se rozhodl hlavne z duvodu, ze zadne ready-made reseni nedokazalo zkombinovat vse co jsem potreboval.
Take vlastni reseni je vyhodne v tom ze kdykoliv muzete pridat jakykoliv modul a neresite kompatibilitu, proste si to napisete.

Moje aplikace je napsana v VB6 a bezi na DB MySQL, webove rozhrani je v PHP
Cele to bezi na XP professional (a tady musim podotknout, ac je system window vseobecne povazovan za nestabilni, v mem pripade to bezi 3 roky bez jedineho bluescreenu)

A jak na to? To veru neni jednoducha otazka, v prvni rade je potreba mit znalosti v oboru elekto slabouproud, programovani, atd. pak prijdou vhod i informace souvisejici s regulaci a vytapenim, teplotni spady, hystereze atd.

pak to nejak postavit a rozchodit na stole a nakonec to implemntovat, ja napriklad mel celou tu vec rozlozenou na stole vice jak pul roku nez to zaclo vypadat jako na fotkach

Nový příspěvekNapsal: Ned Pro 14, 2008 1:05 am 

Dobrý den, můžu se zeptat jaké řešení nakonec používáte pro ovladání teploty v místnostech? Ze sekce o PocketHome jsem pochopil, že tento systém spíše zavrhujete. Potřeboval bych nějaký systém bezdrátově řízených hlavic, ovšem s otevřeným protokolem. Rád bych si implementoval ovládání přes webové rozhraní, ale to asi v případě PocketHome nepřichází v úvahu? Líbí se mi váš způsob ovládání kde je možné kombinovat automatický a manualní režim.

Děkuji.

Petr Nálevka

Nový příspěvekNapsal: Ned Pro 14, 2008 8:06 pm 
Site Admin

petrnalevka napsal:
Dobrý den, můžu se zeptat jaké řešení nakonec používáte pro ovladání teploty v místnostech? Ze sekce o PocketHome jsem pochopil, že tento systém spíše zavrhujete. Potřeboval bych nějaký systém bezdrátově řízených hlavic, ovšem s otevřeným protokolem. Rád bych si implementoval ovládání přes webové rozhraní, ale to asi v případě PocketHome nepřichází v úvahu? Líbí se mi váš způsob ovládání kde je možné kombinovat automatický a manualní režim.

Děkuji.

Petr Nálevka

k regulaci teploty pouzivam termoventily Belimo, jsou na 24V a bohuzel nejsou bezdratove. K mereni teploty pouzivam
digitalne teplomery od Papouch s.r.o. komunikujici prumyslovym protokolem RS485.

Co se tyce bezdratoveho reseni, tak tady jsem zatim neprisel na nejaky slusny vyrobek, vse co jsem zatim nasel
ma sve "mouchy"

Nový příspěvekNapsal: Pon Led 17, 2011 11:07 pm 

Ahoj tva aplikace me celkem zajima jsem uplna LAMA a mam zajem o tvuj program co ti jede v ridici jednotce. Zakoupil jsem si Quido Eth. 8/8 a jen tak ze zvedavosti a ted jsem narazim na tyto stanky a chtel bych quida vyskouset s tvym SW slo by ho umistin sem na stranky ke stazeni ? Diky za odpoved :-)

Nový příspěvekNapsal: Stř Led 19, 2011 2:41 pm 
Site Admin

ram.elektro napsal:
Ahoj tva aplikace me celkem zajima jsem uplna LAMA a mam zajem o tvuj program co ti jede v ridici jednotce. Zakoupil jsem si Quido Eth. 8/8 a jen tak ze zvedavosti a ted jsem narazim na tyto stanky a chtel bych quida vyskouset s tvym SW slo by ho umistin sem na stranky ke stazeni ? Diky za odpoved :-)

1/muj program jede s quidem RS232, takze s tvym quidem urcite nebude fungovat, to je jiste

2/program by ti byl uplne knicemu, jelikoz to nebylo psane s umyslem to nejak distribuovat, tudiz tam neni mozna vubec zadna konfigurace, a vsechno je tam hardkodovane, myslim tim rozlozeni mistnosti atd. dale ten program ocekava dalsi vstupy, jako treba teplomery, takze kdybys to spustil kdekoliv jinde nez na tom pc kde to bylo udelany tak to vzadnym pripade nebude fungovat.

Nový příspěvekNapsal: Ned Led 23, 2011 8:11 pm 

Dik za odpoved. Prosimte pomohl bys mi jak napsat se visual basicu 2010 aby urcite tlacitko seplo urcite rele a aby neco signalizovalo aktyvni vstup. Diky. Mas to tu fajn.

Nový příspěvekNapsal: Úte Led 25, 2011 9:41 pm 
Site Admin

jednoduchy postup jak inicializovat quido a ovlada vystupy
Kód:

'otevrit komunikaci
QuidoHandle = qCreateQuido(ConnectionString Parametry)
qOpen QuidoHandle

'nastavit vystup
qSetOutput(QuidoHandle, 1, 1)

'zjisteni stavu vstupu
qInputStateByIndex(QuidoHandle, 1, 1)