Právě je Sob Kvě 19, 2012 5:03 pm

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Logitech Harmony 1000
OdeslatNapsal: Pon Úno 11, 2008 12:51 pm 
Site Admin

Tak se me do ruky dostala dalsi novinka, dalkove ovladani Logitech Harmony 1000
Příloha:
20070508_1118291.gif
20070508_1118291.gif [ 29.63 KB | Zobrazeno 5124 krát ]

Prvni dojem
je to bomba, naprosto me to prekvapilo jak super zarizeni to je. Obvykle kdyz slysite pojem
univerzalni DO tak to znamena ze tim bude moci vypnout vasi TV (kdyz se zadari tak i mozna prepnout kanal) v zadnem pripade to neznamena ze bude moci vas stary ovladac odlozit, takto to vypadalo az doposud z me zkusenosti. Ovsem Harmony 1000 kompletne meni muj pohled na pojem univerzalni DO, Harmony 1000 je opravdu UNIVERZALNI. Obsahuje databazi 176.000 IR kodu ke vsem moznym i nemoznym zarizenim, takze zcela bez problemu zdetekoval VSECHNY moje zarizeni a umoznil mi je naprosto kompletne ovladat, tzn. stare ovladace skoncily v supliku.

Druhy dojem
Jiste znate situaci kdy mate vice AV komponentu poruznu propojovanych SCARTem
a sledovat treba satelit znamena udelat par ukonu.
Napr. ja mam satelit zapojen do TV skrz HDD recorder (abych si mohl nahravat)
Tzn procedura pri sledovani satelitu:
1/zapnout TV
2/3x zmackout Input select a nastavit AV3
3/zapnout HDD
4/dvakrat zmackou input select na LINE3
5/zapnout satelitni receiver.

Nebo jiny priklad, pri sledovani TV poradu zapnout "Chasing playback"
1/zapnout HDD
2/zmacknout "record"
3/3x zmackout Input select a nastavit AV3
4/na HDD zmacnout Tools
5/z menu vybrat "chasing playback" a OK

ok je to celkem jednoduch pro me, ale co ostani clenove domacnosti. Furt me bylo divny
proc pritelkyne sleduje jen Cz programy a nikdy nekouka na satelit (pokud predtim nebyl zapnuty) vysvetleni je jasne, je to moc cudliku co se musi zmacnout aby to slo.

S Harmony 1000 se situace DRAMATICKY meni, nastavite "ACTIVITY" napr "WATCH SAT"
a vsechny ukony se provedou automaticky, takze po zmacnuti tlacitka opravdu sledujete satelit a nestarete se o AV3 atd.
Příloha:
20070508_1118291.gif
20070508_1118291.gif [ 29.63 KB | Zobrazeno 5124 krát ]

Treti dojem
Proc se o tomto zarizeni zminuji ve foru o domaci automatizaci?
Protoze jak jsem mluvil o nadprirozene kompatibilite zarizeni, logitech pridal i prvky domaci automatizace, takze v seznamu podporavanych zarizeni najdete i IR/RF7243 od Marmiteku To znamena ze si harmony poradi i s ovladanim X10
Příloha:
m_IR7243.gif
m_IR7243.gif [ 14.75 KB | Zobrazeno 5073 krát ]

Příloha:
diag_IR7243.gif
diag_IR7243.gif [ 54.47 KB | Zobrazeno 5070 krát ]

Ctvrty dojem
Konfigurace probiha kompletne na PC pres USB (bez PC si ani neskrtnete), jo a taky abych nezapomel, bez pripojeni k netu si taky nezakofigurujete.
Konfigurace je tak srasne moc variabilni, ze dokazete nastavit uplne vsechno co si dokazete predstavit i ve vasich nejdivocejsich AV predstavach.
I kdyz je potreba tomu venovat cas. me konfigurace trvala temer dva vecery nez jsem zarizeni dotahl k absolutni sk[pokojenosti. Ovsem pokud vam staci defaultni konfigurace, je to take reseni se kterym muzete zit.

Jedina vada co bych snad vytknul je dobu uploadu nove konfigurace, jakmile kliknete na upload, tak si muzete zajit na zachod a jeste stihnet cigaretu. Coz trochu prodluzuje dobu potrebou na konfiguraci. Napr. sem si konfiguroval TV, kdyz jsem byl hotov dal jsem upload abych to zkotroloval, kdyz to bylo tak jsem zjistil ze jsem se upsal ve slove "Input select"
takze znova upload ach jo.
No na druhou stanu se s tim da zit, protoze jak je jednou zkonfigurovano, uz vam to vadit nebude.

Zaverem
Harmony 1000 je nezbytnosti pro kazdeho kdo to mysli s domaci automatizaci vazne :)

Na zaver link na hodne slusne review:
http://www.overclockersclub.com/reviews/logitech_harmony_1000/

Přílohy:
5805-IMG9563s.jpg
5805-IMG9563s.jpg [ 54.58 KB | Zobrazeno 5085 krát ]
 Profil Poslat soukromou zprávu  

SMART-HOUSE.CZ
DOPORUCUJE
 Předmět příspěvku: Re: Logitech Harmony 1000
OdeslatNapsal: Stř Úno 13, 2008 11:41 am 

Duvod proc tak dlouho trva upload do zarizeni je ze ovladaci software takzvane "bonzuje" cely setup do logitechu na web. A pokud pouzivas ADSL pripojeni, je pochopitelne proc to dlouho trva = pomaly upload.

nepatrnou zaplatou za cekani budiz fakt, ze ke svemu nastaveni muzete pristupovat odkudkoliv na adrese: http://www.myremotesetup.com

otazkou je k cemu to muze byt dobre?

OdeslatNapsal: Sob Kvě 17, 2008 3:41 pm 

Konečně jsem nalezl nějaké diskusní fórum, kde jsou informace o tomto ovladači. Mohu mít nějaký dotaz - je možné při programování ovladače měnit pozadí na obrazovce? Jak je to s tlačítky, kterí se zobrazují - je možné měnit jejich grafickou podobu? Jak jste s ovladačem spokojeni? Využíváte ovládání pomocí RF signálu - mám vypínače se stmívači ABB (řada Tango D) a podle jiných informací by mělo být možné ovládat i tyto stmívače. Díky za případné odpovědi. (e-mail ssoucek@volny.cz).

OdeslatNapsal: Pon Kvě 19, 2008 4:28 pm 
Site Admin

po temer ctvr roce pouzivani nemam ZADNE vyhrady k H1000, spis me jeste vice presvedcilo ze to nebyly vyhozene penize.
Cca pred dvouma mesicema mi to vytuhlo takovym zpusobem ze sem musel vyndat baterku.
Asi po tydnu mi prisel omluvny email z Logitechu, ze prej tam byl nejaky problem ale ze uz to vyresily a jestli bych to mohl pripojit k USB ze mi upgraduji firmware. Od te doby zadny vytuh.
Takze doporucuji ihned po zakoupeni upgradovat firmware.

Co se tyce vasich otazek:
je možné při programování ovladače měnit pozadí na obrazovce?
ANO, k dispozici je 6 preddefinovnych pozadi (viz soubor v priloze) plus je zde moznost nahra si vlasni pozadi

Jak je to s tlačítky, kterí se zobrazují - je možné měnit jejich grafickou podobu?
graficka podoba jako takova menit nelze, pouze je mozne na tlacitko v sekci favoritni kanaly umistit logo TV stanice

Jak jste s ovladačem spokojeni?
spokojenost sto a vic procent :)

Využíváte ovládání pomocí RF signálu?zatim ne, prozatim si vystacim jen s IR protoze IR cidlo od aplikace smarthouse mam vyvedene v obyvaku.
Nicmene uz mam dalsi napady na vyuziti H1000 a tam bude potreba RF.
Ale v soucasnoti zadne zkusenosti s RF nemam

mám vypínače se stmívači ABB (řada Tango D) a podle jiných informací by mělo být možné ovládat i tyto stmívače.
Na toto nedokazu odpovedet, protoze TANGO je nazev designove rady, nikoliv typ stmivace
Ale jak jsem koukal v databazi neco od ABB je, takze kdyby se vam podaril zjistit typ, muzu se podivat.

Přílohy:
H1000BACKG.png
H1000BACKG.png [ 72.41 KB | Zobrazeno 4893 krát ]

OdeslatNapsal: Pon Kvě 19, 2008 6:15 pm 

Vážený pane, děkuji za odpověď. Zřejmě koncem příštího týdne "jdu do něj" :D V případě nejasností nebo potíží si Vás dovolím požádat přes toto fórum o pomoc. S pozdravem Stanislav Souček.

OdeslatNapsal: Pon Kvě 19, 2008 7:20 pm 
Site Admin

verim ze potize nebudou, v pripade ze se nastaveni venuje nalezita pece.
Napr. za prvni vecer jsem udelal takovy hruby setup, pak cca. tyden sem ladil kazde zarizeni zvlast
a dalsi mesic doladoval drobnosti, az sem to dotahl k dokonalosi takze tedka uz ani nevim kde mam puvodni ovladace :)

Rozsah moznosti konfigurace ovladace je tak rozsahly, ze je tomu venovat nalezita pozornost, po te se ovladac za vsechnu peci odvedci

OdeslatNapsal: Stř Kvě 21, 2008 12:18 pm 

Tak a ještě jeden dotaz - při nastavování si do ovladače uložím DVD-R Pioneer DVR-LX60D, televizor, zesilovač a CD přehrávač. Chápu nastavení "aktivit", kdy se jedná vlastně o makropříkazy (posloupnost odeslaných povelů pro ovládání jednotlivých přístrojů). Nahradí však tento ovladač "celé" dálkové ovládání - zobrazí se na displeji numerická klávesnice od ovladače (pro zadávání názvů v Disk Navigatoru). Jestli jsem se špatně vyjádřil - jde mi o to, jestli tento ovladač umí ve vnořených obrazovkách všechny funkce původních ovladačů. Ještě jedno díky za Vaší reakci a nezlobte se jestli Vám dotazy připadají "přiblblé".

Přílohy:
DVR-LX60D.jpg
DVR-LX60D.jpg [ 16.12 KB | Zobrazeno 4866 krát ]

OdeslatNapsal: Stř Kvě 21, 2008 4:56 pm 
Site Admin

ano, harmony nahradi uplne vsechny funkce puvodniho ovladace

v hlavnim menu setupovaci aplikace vyberet "activities"->"customize butons"
tam jsou dve sekce "standart buttons" coz znamena cisla, play,stop,pause + hardwarove tlacitka
sekce "additional buttons" parve slouzi s nastaveni tlacitek mene pouzivanych funkci.
toto menu je na Harmony dostupne po kliknuti v pravem dolnim rohu na ikonu hvezdy

defaulte se toto menu naplni po vybrani prislusneho modelu, nicmene je to strasne prehazene
a hlavne tam jsou i nepotrebna tlacitka napr pro vyssi modely zarizeni.

Napr me se tam vygenerovalo cca 7 stranek funkci k memu rekorderu nicmeny spousta z nich byla pro jiny typ
takze se vse nepotrebne vyhazel a prerovnal podle potrebnosti takze me zbyly 2 stranky tlacitek

podobne nastaveni je dobre provest jeste jednou v sekci "devices"->"settings"->"cutomize buttons"

no a kdyby se nakonec prece jen ukazalo, ze nejaka funkce chybi, stale je zde moznost "Learn"
ktera funguje naprosto spolehlive a za pomoci stavajicho ovladace lze harmony doucit chybejici funkce.

OdeslatNapsal: Sob Kvě 31, 2008 6:53 am 

Tak jsem ovladač zakoupil! Paráda! Překvapila mě možnost nastavování všeho možného. Měl jsem zprvu obavu o náročnosti, ale je to poměrně jednoduché. Ke každému přístroji se vygenerovaly stránky všeho možného i nemožného - abecedně seřazené příkazy, které jsem následně přetřídil a jejich počet zmenšil. Nicméně jsem nepřišel na následující. Když upravuji tlačítka v Devices, příkazů na stránce je 9, řazených zleva doprava od shora dolů (viz program, kde jsou tlačítka označena čísly 1 až 9), chci dát na pozici 1 "PowerToggle", pozici 2 prázdnou, pozici 3 "Eject". Nejsem schopen přijít na to, jak tam vložit "prázdnou" pozici - pokud to vůbec jde. Když v seznamu příkazů pozici 2 vynechám, tlačítka se stejně posunou, takže "mezera" nevznikne. Rovněž tak jsem se snažil tam "vnutit neutrální příkaz" například "Clear", ale pokud je použitý i u jiného tlačítka, tak to nelze. Díky za odpověď.

Naposledy upravil ssoucek dne Pon Čer 02, 2008 4:32 am, celkově upraveno 1

OdeslatNapsal: Pon Čer 02, 2008 4:31 am 

Tak teď řeším problém - nejsem schopen donutit televizi Pioneer PDP-508XD, aby se po zapnutí nastavila na správný vstup. Vše mám v nastavení Activities správně, problém bude v nastavení Devices, PowerOnDelay a InputDelay (nebo tak nějak). Pokud je již televize zapnutá, při změně Activities dojde správně k přepnutí vstupů (Input1 a Input4). Zkoušel jsem různá nastavení časů, ale nic nevedlo k úspěchu. Poslal jsem tedy dotaz do Logitechu. Nemáte náhodou s tímto nějaké zkušenosti? Díky za odpověď.

OdeslatNapsal: Pon Čer 02, 2008 12:07 pm 
Site Admin

ssoucek napsal:
Nejsem schopen přijít na to, jak tam vložit "prázdnou" pozici - pokud to vůbec jde.

bohuzel tenhle problem jsem taky resil a nevyresil, to proste nejde. A kdyz jedno tla citko ma stejny nazev tak to taky blbne, musi to mit co tlacitko to unikatni nazev.

OdeslatNapsal: Pon Čer 02, 2008 12:14 pm 
Site Admin

ssoucek napsal:
Tak teď řeším problém - nejsem schopen donutit televizi Pioneer PDP-508XD, aby se po zapnutí nastavila na správný vstup.

na televizi tento problem nemam, ale nedavno jsem videl TV PANASONIC ktera delala
to ze po zapnuti snad 5 sec vubec nereagovala na zadny IR, (ani orig. ovladac) takze
to je potreba vyresit delsim, power-on delayem

kdyby to nepomohlo ve vasem pripade, tak bych tam zkusil poslat ten event vicekrat
coz se musi udelat tak ze naucite ovladac dalsi dva prikazy s ruznym jmenem ale stejnou udalost z orig. ovladace

OdeslatNapsal: Úte Čer 03, 2008 4:41 am 

Tak jsem na to přišel jak donutit televizi přepnout vstup se zpožděním, trochu jinak než radíte :wink:. Nastavení všech DELAY jsem nechal DEFAULT, ale pokud u příslušné Activities zadám Settings - Review the Settings for Activity - Yes,but I Want... - Save a další stránky přeskáču až se dostanu na seznam "Please review the actions for your Jetix Activity:", tak v řádku "Add action for when the Activity starts" vyberu v okně přístroj pro který chci přidat povel, dám "Add" a ze seznamu vyberu další povel - "Send infrared Delay", "Send this infrared Command" apod. Takto jsem upravil postup zapínání televize - zapnout televizi, delay 5sec, vyslat povel INPUT1. Stejně jsem to použil i pro nastavení boxu od televize O2. Bohužel se box chová při zapnutí různě - někdy je ihned v menu, jindy se načítá software a všechny předvolby. V druhém případě to trvá cca 45sec a neumín nastavit tak dlouhý čas. Zatím vše funguje k mé spokojenosti.

Ohledně vynechání tlačítek čekám na odpověď z Logitechu.

A ještě musím donutit ovládat stmívače ABB (RF).

OdeslatNapsal: Úte Čer 03, 2008 1:45 pm 
Site Admin

co se tyce set-top boxu, tam sem to vyresil tak ze ho vubec nevypinam, - volba "always power on"

a co se tyce stmivacu, tak mam X10 stmivace od marmiteku a stemi to funguje na 100%

OdeslatNapsal: Pon Čer 16, 2008 5:22 am 

Ještě jsem zjistil další nedostatek - pokud si v Activities přidám tlačítka - například tlačítko 1 a 3 pro zesilovač, tlačítko 4 a 6 pro televizi a tlačítka 2 a 5 pro rekordér, tak je v programu vše znázorněno správně, ale po nahrání do ovladače jsou tlačítka zpřeházená - nejdříve pro zesilovač, pak pro rekordér a pak pro televizi. Tento problém jsem psal do Logitechu a čeká se na odpověď (úpravu software) - viz zde http://forums.logitech.com/logitech/board/message?board.id=programming&thread.id=12678&view=by_date_ascending&page=2. V případě, že o něčem víte, dejte prosím vědět. Díky

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další