Tak se me do ruky dostala dalsi novinka, dalkove ovladani
Logitech Harmony 1000Příloha:
20070508_1118291.gif [ 29.63 KB | Zobrazeno 5124 krát ]
Prvni dojemje to
bomba, naprosto me to prekvapilo jak super zarizeni to je. Obvykle kdyz slysite pojem
univerzalni DO tak to znamena ze tim bude moci vypnout vasi TV (kdyz se zadari tak i mozna prepnout kanal) v zadnem pripade to neznamena ze bude moci vas stary ovladac odlozit, takto to vypadalo az doposud z me zkusenosti. Ovsem Harmony 1000 kompletne meni muj pohled na pojem
univerzalni DO, Harmony 1000 je opravdu UNIVERZALNI. Obsahuje databazi 176.000 IR kodu ke vsem moznym i nemoznym zarizenim, takze zcela bez problemu zdetekoval VSECHNY moje zarizeni a umoznil mi je naprosto kompletne ovladat, tzn. stare ovladace skoncily v supliku.
Druhy dojemJiste znate situaci kdy mate vice AV komponentu poruznu propojovanych SCARTem
a sledovat treba satelit znamena udelat par ukonu.
Napr. ja mam satelit zapojen do TV skrz HDD recorder (abych si mohl nahravat)
Tzn procedura pri sledovani satelitu:
1/zapnout TV
2/3x zmackout Input select a nastavit AV3
3/zapnout HDD
4/dvakrat zmackou input select na LINE3
5/zapnout satelitni receiver.
Nebo jiny priklad, pri sledovani TV poradu zapnout "Chasing playback"
1/zapnout HDD
2/zmacknout "record"
3/3x zmackout Input select a nastavit AV3
4/na HDD zmacnout Tools
5/z menu vybrat "chasing playback" a OK
ok je to celkem jednoduch pro me, ale co ostani clenove domacnosti. Furt me bylo divny
proc pritelkyne sleduje jen Cz programy a nikdy nekouka na satelit (pokud predtim nebyl zapnuty) vysvetleni je jasne, je to moc cudliku co se musi zmacnout aby to slo.
S Harmony 1000 se situace DRAMATICKY meni, nastavite "ACTIVITY" napr "WATCH SAT"
a vsechny ukony se provedou automaticky, takze po zmacnuti tlacitka opravdu sledujete satelit a nestarete se o AV3 atd.
Příloha:
20070508_1118291.gif [ 29.63 KB | Zobrazeno 5124 krát ]
Treti dojemProc se o tomto zarizeni zminuji ve foru o domaci automatizaci?
Protoze jak jsem mluvil o nadprirozene kompatibilite zarizeni, logitech pridal i prvky domaci automatizace, takze v seznamu podporavanych zarizeni najdete i IR/RF7243 od Marmiteku To znamena ze si harmony poradi i s ovladanim X10
Příloha:
m_IR7243.gif [ 14.75 KB | Zobrazeno 5073 krát ]
Příloha:
diag_IR7243.gif [ 54.47 KB | Zobrazeno 5070 krát ]
Ctvrty dojemKonfigurace probiha kompletne na PC pres USB (bez PC si ani neskrtnete), jo a taky abych nezapomel, bez pripojeni k netu si taky nezakofigurujete.
Konfigurace je tak srasne moc variabilni, ze dokazete nastavit uplne vsechno co si dokazete predstavit i ve vasich nejdivocejsich AV predstavach.
I kdyz je potreba tomu venovat cas. me konfigurace trvala temer dva vecery nez jsem zarizeni dotahl k absolutni sk[pokojenosti. Ovsem pokud vam staci defaultni konfigurace, je to take reseni se kterym muzete zit.
Jedina vada co bych snad vytknul je dobu uploadu nove konfigurace, jakmile kliknete na upload, tak si muzete zajit na zachod a jeste stihnet cigaretu. Coz trochu prodluzuje dobu potrebou na konfiguraci. Napr. sem si konfiguroval TV, kdyz jsem byl hotov dal jsem upload abych to zkotroloval, kdyz to bylo tak jsem zjistil ze jsem se upsal ve slove "Input select"
takze znova upload ach jo.
No na druhou stanu se s tim da zit, protoze jak je jednou zkonfigurovano, uz vam to vadit nebude.
ZaveremHarmony 1000 je nezbytnosti pro kazdeho kdo to mysli s domaci automatizaci vazne

Na zaver link na hodne slusne review:
http://www.overclockersclub.com/reviews/logitech_harmony_1000/