|
No vpodstate jde o to, ze struktura kabelaze je dana pouzitym automatizacnim systemem napr. jine pozadavky ma inels, jine loxone atd. Takze univerzalni rada neexistuje.
Takze napr muzete udelat tzv "klasickou" silovou instalaci a pak si tam dotahat jeste slaboproud dostatecne dimenzovany, a nebo, a to se mi libi vic, udelat hvezdicove zapojeni silove instalace coz v praxi znamena, ze kazda zasuvka, kazdy vypinac, kazde svetlo je tazeno primo do rozvadece a pak veskere prvky jou umisteny v rozvadeci. Vyhoda tohoto reseni je absolutni flexibilita a na tento zpusob se da naroubovat snad kazdy automatizacni system. Nevyhoda je cena, toto je velmi drahe reseni a potreba obrovskeho rozvadece.
jinak co se tyce UTP lan rozvodu, urcite bych je naddimenzoval, protoze jsem si taky rikal 2x do mistnosti to musi stacit a ejhle do obyvaku jsem si prozirave dal 6x LAN a stejne uz sem tam musel dal switch protoze mi tech 6 velmi rychle doslo. Trend je totiz takovy, ze driv nebo pozdeji KAZDE zarizeni bude mit IP adresu.
|