INELS je system inteligentni elektoinstlace zalozeny na sbernicovem systemu. Sbernice je postavena na dvoudratovem
reseni kde napajeni i data jsou po stejnych dratech coz vidim jako vyhodu ze nedojde k pomotani barvicek a podobnym problemum. Ale prave z duvodu pouziteho systemu je nutne dat pozor na pokles napeti na sbernici a tudiz vyrobce doporucuje pouzivat kroucenou dvoulinku a take je dulezite dostatecne dimenzovat napajeci jednotku s ohledem na pocet zarizeni pripjenych ke sbernici.
Bohuzel sbernicove reseni odsuzuje tento system pouze k instalacim do novostaveb nebo do totalni rekonstrukce protoze vyzaduje natahat kompletni sbernicovou infrastrukturu.
Co se tyce ovladacich jednotek a aktoru, INELS nabizi ucelenou radu jak nastenych systemovych ovladacu, pres mini aktory urcene do instalacnich krabic, dale klasicke aktory na DIN listu atd.
Za vypichnuti stoji multifunkcni jednotka ktera je opravdu "multifunkci" a nejedna se jen o marketingove vychvalovani.
Tato jednotka obsahuje teplotni senzor,snimac hlasu, IR senzor, IR vysilac, senzor osvetleni, dvoustavove tlacitko, reproduktor, a 4 externi bezpotencialove vstupy a to vse se veslo do bezne krabice 65 v prum. a 30 do hloubky.
Tomu rikam multifunkce.
Co se mi na tomto systemu hodne libi je napr. nastene systeme ovladace v sobe maji i teplotni senzor coz indikuje ze o tom nekdo opravdu premyslel pri navrhu systemu.
V posledni rade je potreba zminit centralni ridici jednotku.Ridici jednotka na sobe ma
ethernetovou zasuvku a v some ma webserver skrz kery je mozne ovladat nektere funkce jednotky
dale se k jednotce dodava konfiguracni software kterym se da cely system nastavit.
Jednotka se take da vzdalene konfigurovat pres LAN.
Co se tyce systemu INELS jako takoveho, tento system neobsahuje zadnou proprietarni vizualizacni jednotku.
Nicmene vizualizacni software Reliance od geovapu tento system podporuje a firma dodava third-party 10'' touch screen.
Dalsi dulezita vec ktera je potreba zminit, ze na rozdil od jinych, INELS poskytuje popis komunikacniho protokolu
s ridici jednotkou. Takze to je dobra zprava pro ty co nechteji pouzivat defaultni software, ale radsi si napisi
neco svojeho.
Celkove vzato se neobavam rici, ze tento system cni nad ostatni.
pokud mate nekdo prakticke zkusenosti s timto systemem, prosim prispejte
poznamka pod carou: veskere moje nadseni pro tento vyrobek pochazi pouze z teoreticke roviny, veskere informace o systemu jsem cerpal z webstranek, osobni prakticka zkusenost je nulova. I kdyz rach bych si to ohmatal protoze se mi to libi, ale musim vymyslet jak to implementovat u me doma popr. najit pokusneho kralika s novostavbou